пятница, 26 августа 2011 г.

Ringo, you make our dreams come true

Знаєте, це так круто, коли збуваються найзаповітніші, найнереальніші бажання! От як довго-довго чогось хочеться: ти спиш і бачиш сни про це; ти їж, п'єш, але стаєш ситий тільки після чергової порції фантазій; всі твої розмови завершуються однією темою, яка вже просто набридла друзям... А потім - хоп! - і ця велика мрія, Мрія Всього Життя в один момент збувається! Ти навіть не встигаєш відразу втямити, що трапилося. А коли усвідомлюєш, то все тіло охоплює величезне збудження, потім запаморочення від самого факту реальності, а потім... А потім стає сумно. Просто тому, що ще одна Мрія Всього Життя збулася. І ти вже не зможеш сказати: "Тільки уявіть, якби...!" Та проходить небагато часу, і якесь нове надприроднє бажання займає твою хворобливу уяву:) 
Нарешті здійснилася мрія українських бітломанів! Четвертого червня столиця України на власні очі побачила і власними вухами почула легендарного барабанщика Рінго Старр зі своїм гуртом «The All Starr Band».


Саме з Києва розпочалося європейське турне музикантів. Востаннє в Європі Рінго виступав 13 років тому. Відвідати українську столицю порадив сер Пол Маккартні, який вже давав незабутній концерт в Києві. «Так, він сказав, що я просто зобов’язаний приїхати до Києва» – зазначив Рінго на прес-конференції, що відбулася за день до концерту. 
Цього дня в Палаці «Україна» панував дух 60-х. Серед глядачів немало молоді, однак більшість із присутніх – характерні дядьки-бітломани за п’ятдесят, які виросли на музиці «Thе Beаtles» та знають напам’ять чи не кожну пісню групи! Більшість із них у футболках із зображеннями бітлів, написами «Рінго Старр» чи «Бітлз». 
І ось зірковий час настав: на сцену по черзі виходять учасники «The All Starr Band» . Wally Palmar (або ж Воломир Паламарчук, корінний українець), Rick Derringer, Edgar Winter, Gary Wright, Richard Page та Gregg Bissonette – всі музиканти одягнуті у чорні вишиванки. Вони починають грати першу композицію «It Don't Come Easy», і на сцену несподівано жваво в свої 70 років вибігає Ringo Starr! Ось який він – мій улюблений бітл: водночас і простий, і недосяжний, трохи кумедний, повний життєвих сил та по-справжньому щирий. Недарма його називають «душею бітлів». 
Під час концерту звучали як хіти самого Рінго Старра («Choose Love»,«Peace Dream», «The Other Side of Liverpool», «Photograph»), так і деякі пісні з репертуару «The Beatles». Неможливо було встояти під запальні «I wanna be your man» та «Act Naturally». А після перших акордів «Yellow Submarine» хвиля позитивної енергії просто підірвала весь зал! Вдячні фани, стоячи, хором проспівали всю пісню, неначе виконували гімн безтурбтного життя. 
Кожен із музикантів «The All Starr Band» виступив зі своїми піснями, яскраво представивши все, на що він здатен. І от дивлячись на цих підстаркуватих рокерів, які просто таки відривалися на сцені, залишається тільки фантазувати, що ж вони витворяли в молодості! 

На завершення символічно прозвучала всіма улюблена пісня «With A Little Help From My Friends». Музиканти та зал ніби запитували в Рінго: «Do you need anybody», на що просто він просто відповідав: «I need somebody to love». В цей час промайнула думка: а справді, хто ти без справжніх друзів? Тільки це велике почуття, що зветься дружбою, може об’єднати чотирьох звичайних хлопчаків із провінційного Ліверпуля, створивши геніальних «The Beatles». 
Та найголовніше своє послання Рінго залишив насамкінець, заспівавши рядки із пісні Леннона: All we are saying is „Give peace a chance“! 
P.S. Віддані фани в першому ряду тримали плакат із написом: «We love you Ringo. You make our dreams come true». В те, що мрії збуваються, я повірила саме після концерту Рінго. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий