вторник, 22 ноября 2011 г.

А Berlin.de?


19  листопада, 2011 рік. Час 13:05. Рівно через годину наш літак здійснить посадку в аеропорту Тегель (Берлін). Всього дві години в небі – і я в місті своєї мрії. Чомусь завжди найбільше хотіла побувати саме в Берліні. Не в Парижі, Римі чи Нью-Йорку. А саме в цьому місті з древньою історією, трагічною долею та культурним розмаїттям. Але про Берлін буде потім.



Зараз хочу написати про сам політ. Здавалося б, а що тут такого? Піднявся на борт літака, зайняв своє місце, пристебнувся, послухав інструктаж, взліт, політ, посадка.
Особисто мені відчуття польоту приносить неймовірне задоволення! Починаючи з моменту споглядання самого літака, цього величезного металевого птаха, який так граційно здіймається в небо…


Коли літак виїжджає на взльотну смугу – розгон – шассі підняті – взліт! Оце кайф! Відчуття, що сила тяжіння на тебе не має жодного впливу, ти вже не звязаний ні з чим земним.  Останній погляд на «Бориспіль», місто плавно розчиняється в сірій димці, проходимо хмарну завісу – і ось воно, щастя!!!

Яскраве світло, сніжно білі хмари та безмежжя! Так, наче стоїш не вершині гори Драгобрат з бордом, довкола неймовірна краса, аж захоплює дух. Ще мить – і ти на дошці мчишся вниз! 
Тому то мені й важко просто сидіти в салоні літака, так і хочеться вийти назовні та спробувати «цілину». Коли раптом командир екіпажу повідомляє: «Наш літак «Боінг 737» знаходиться на висоті 11 000 метрів, швидкість польоту – 720 км/год, температура за бортом -63 С». Бажання, яке тебе ще секунду назад повністю захоплювало, дивним чином зникає.
Тому я просто дістаю свій нетбук та пишу всіляку всячину, яку ви зараз читаєте. Уявляю себе модним письменником.


До речі, ви в курсі, що Антуан де Сент Екзюпері, Річард Бах та Роальд Даль відомі не просто як автори літературних шедеврів («Маленький принц», Чайка Джонатан Лівінгстон», «Чарлі та шоколадна фабрика»…), а як літаючі письменники. Вони були справжніми пілотами! Екзюпері під час війни розвозив небом пошту. Річард Бах був бродячим пілотом. А Роальд Даль – професійний льотчик – почав писати свої божевільні історії після аварії, в якій отримав серйозну травму голови)))
Я і собі твердо вирішила: якщо стану колись відомою письменницею, то обовязково пілотуватиму!!! А, може, навпаки? Спочатку навчитися тримати штурвал в руках? Тим більше, що перший крок в цьому напрямку вже зроблено!




©Presented By Ira

1 комментарий:

  1. Мій мозг бурлає:

    1. Маленький літачок прикріплено на Боінгу, а ти в маленькому літачку? (фігню бовкнув, але як варіант можливо).

    2. Ти рулила боінгом, а маленький літачок впаяла шоб ПЛІ (повітряно-літальна інспекція) не придовбалася? (єєєе, це круто, але нереально, як нереально зїсти 10 гамбургерів)

    3. Ти тупо качнула фото крила боінга з нету, а в синій літачок залізла в музеї цивільної авіації - пост зафігачила шоб показати, що ти дівчинка начитана, типу де Сент Екзюпері там, війсковий пілот тіпа :)

    4. Це твій такий авангардний хід, шоб такі як я зараз сиділи та знаходили звязок між Боінгом і миленьким літачком. А насправді, фото з двох різних польотів, які нічим не пов'язані, але текст написаний так, що фото ніби з одного польоту, але мозк все одно бурлить.

    Так який варіант правильний.

    P.S. Як думаєш, душова кабіна на весілля нормальний подарунок?

    ОтветитьУдалить