среда, 23 ноября 2011 г.

KunsthausTACHELES.



Цей «будинок мистецтва», наче виродок, розташувався в центрі Берліну, серед стриманого Єврейського кварталу на OranienburgerStrasse, 54-56.







Будівля, якій вже понад сто років, спочатку була частиною shoppingarcade, пізніше її зайняли нацисти. Після війни уряд Східної Німеччини наказав його знести, однак Tacheles так і простояв аж до 1989 року. Через кілька місяців після падіння берлінської стіни його окупували митці та перетворили в гігантський арт-сквот.


Сьогодні Tacheles називають «Сікстинською капелою графіті»: він повністю заповнений малюнками, написами, плакатами, листівками… Живого місця важко знайти!



Тут розташовані майстерні художників, галереї, магазинчик. Також проходять концерти, перформанси, кінопокази, хеппенінги, вечірки, літературні читання, воркшопи…



Атмосфера в Tacheles досить дивна: зовнішня занедбаність поєднується із артовою перенасиченістю; відчуття неприємної тривоги та спокою водночас; класична музика в динаміках і скріми панків довкола.




Побувавши в KunsthausTacheles, ще раз переконуєшся  в тому, що
Berlin is a punk capital.


©Presented By Ira

1 комментарий:

  1. Действительно неоднозначное место, вообще в Берлине много зданий странного назначения, которые вызывают двоякие чувства, вообще, если честно, я не совсем понимаю современное искусство.

    ОтветитьУдалить