пятница, 7 августа 2015 г.

Dzierzynski Bitz «Love Me Do»: як зняти кліп власними силами

Wojciech Dzierzynski, незмінний лідер гурту Dzierzynski Bitz / Оркестр Дзержинского, та його кохана Alina Khorolska, що стала режисером і оператором кліпу, розповіли про секрети зйомок нового відео в Південній Індії. Намасте!

У Індії люблять стригтися просто неба. На кожному кроці є вуличні салони, де в послуги входить не тільки зачіска, але й догляд за вусами. Неподалік від нашого хостела ми помітили перукарню, оформлену в дещо кітчовому стилі, - Modern Hair Salon. Домовились про оренду залу на вечір без посторонніх. Як виявилося пізніше, це стало нашою найбільшою статтею витрат за час зйомок.
Готель Dasaprakash, в якому ми проживали, з першого погляду вразив своїм виглядом. Тут яскраво відчувається дух 60-х у поєднанні з індійським колоритом. Ми здружились із персоналом готелю, тому до зйомок у коридорах, на сходах та на даху вони поставились спокійно. Хоча постійно хто-небудь потрапляв у кадр, і доводилося знову і знову розпочинати з початку.
У центрі більшості стародавніх міст Iндії є купальні, де проходять ритуальні омивання. «Окунувшись в воду, я справді відчув ефект очищення, чи, можливо, мені просто так здалося», -  Войцех Дзержинскі.
Для сцени в пустелі ми арендували мотоцикл та поїхали в кар'єр недалеко від Ґокарни. Пісок там гарячо-червоного кольору, немов на Марсі. Від нього досі залишився слід на нашому одязі.
Найскладнішим під час зйомок виявилося знайти героїню. У індусів дуже суворі сімейні правила, і жодна дівчина не погодилась поїхати з нами на сесію, навіть за чималий гонорар. Тому головному оператору довелось перевтілитися у мусульманську жінку, одягнувши нікаб. У Індії дуже багато мусульман, тож це не виглядало чужорідним для місцевої реальності.
У штаті Карнатка заборонений продаж води в склі. Купуючи воду на вулиці, ти зобов'язаний повернути пляшку продавцю. Індус не погодиться продати порожню пляшку ні за які кошти. Щоб отримати індійський тонік Kinley для однієї зі сцен, довелося порушити закон і таємно винести скло у сумці з ресторану.

Love Me Do – пісня з однойменного альбому гурту "Dzierzynski Bitz | Оркестр Дзержинського», що вийшов наприкінці минулого року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий