пятница, 9 сентября 2011 г.

Як стати зорбонавтом

У вас бувають такі моменти, коли все звичайне набридає? Хочеться чогось такого… такого… От якби можна було десь у відкритий космос чкурнути! Або щоб Земля перевернулася «з ніг на голову»!
Як виявилося, відчуття невагомості, світ догори дригом – це все реально і доступно кожному з нас. Варто тільки спробувати нову екстремальну розвагу – зорбінг.

А що воно таке?
Зорбо-словник:

Саме слово «зорбінг» утворилося від  «Z-orbit», що означає «невідома орбіта».

Зорбонавт – людина, що здійснила спуск на зорбі.

Зорб – «космічний корабель» зорбонавта. Це надувна прозора куля розміром майже 3 метра. Вона складається з двох сфер, простір між яким заповнюється повітрям за допомогою компресора. 

         Як початківці, ми спробували найпоширеніший вид зорбінгу – down hill (униз схилом). А є ще hydro zorbing (скочування у зорбі, наповненому водою), aqua zorbing (зорбінг на водній поверхні), snow zorbing (по сніговим схилам),  aero zorbing (зорбінг всередині аеротруби), night zorbing (нічний світлодіодний зорбінг).





Спочатку через спеціальний отвір ти карабкаєшся  у внутрішню сферу, де фіксуються ноги та руки. А потім тебе починають спокійно так зіштовхувати  вниз. Ну а далі ти 120 метрів котишся (або ж летиш, якщо це екстрим-спуск), абсолютно втрачаючи почуття орієнтації в просторі, горланячи, задихаючись від сміху і бажаючи, щоб це безумство не припинялося. Особливо захоплююче було вже в самому кінці, коли куля намагається тебе обманути, стишуючи рух, а далі розганяється і з усієї дурі влітає в сітку-перегородку!

Зорбінг – такий собі поп-екстрим. Ти не повинен мати спеціальну фізичну підготовку, довго тренуватися. Тим більше, цей вид екстриму абсолютно безпечний. А якщо в когось виникнули побоювання щодо витривалості його вестибулярного апарату, то будьте спокійні: весь ваш обід залишиться на місці, що перевірено неодноразовою практикою розробників.
Сертифікат про присвоєння звання ЗОРБОНАВТ УКРАЇНИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий