пятница, 15 мая 2015 г.

День у Луцьку: замок, химери та виноград

Запитання: хто зображений на двохсотгривневій банкноті? Ага, Леся Українка. А на звороті? Тут уже складніше. Поки ви шукаєте в гаманці 200 гривень, відповімо: на реверсі знаходиться зображення В'їзної вежі Луцького замку.

До обласного центру Волинської області ми вирішили махнути з Рівного у суботу 9 травня. Сама дорога до Луцька вже надихала. Простора поліська земля приносить незвичний спокій та звільняє від зайвих роздумів.
Символом міста є Замок Любарта, уже згадуваний Луцький замок. Його побудували ще в ХІV столітті, однак за усю історію свого існування замок жодного разу не був захоплений. Тому атмосфера тут досить позитивна.
Посидіти із кавою/келихом Ламбруско найкраще в кафе "Виноград". Симпатична дерев’яна вивіска на центральній вулиці Лесі Українки привела нас до затишного дворика. Невимушена атмосфера, стильний інтер’єр, смачні сендвічі, ввічливий бармен - тепер це наш улюблений заклад Луцька.
Найбільш популярний туристичний об’єкт сучасного Луцька -  це будинок скульптора Голованя. Майстер розпочав будівництво свого дому у 1980 році та постійно «удосконалює» його. Більше 500 кам'яних скульптур абсолютно різних стилів натулені на стінах, даху та в дворі. Художник перетворив свій дім на оригінальний арт-об’єкт, який став must visit в Луцьку.
Тож якщо у вас знайшлася у гаманці рожева банкнота, то за двісті гривень на двох можна провести гарний та насичений день у Луцьку. Так, як це зробили ми.

Комментариев нет:

Отправить комментарий