среда, 13 мая 2015 г.

Містичний Тараканівський форт

Тараканівський форт - це одне з найбільш таємничих місць в Україні. І справа не тільки в легендах про привидів, чорнокнижників та збройних експериментах… Форт побудували в 1890 році як оборонну споруду для захисту залізничної лінії Львів-Київ. Місце обрали таким чином, щоб воно залишалося непоміченим для ворогів. Навіть сьогодні сюди непросто добратися - найзручніше автомобілем з Рівного (53 км) чи містечка Дубно (12 км).

Начитавшись в інтернеті про форт, ми віришили таки взяти місцевого екскурсовода. І добре, бо самі навряд чи навіть вхід знайшли. Назовні Тараканівський форт виглядає наче проста суцільна стіна, оточена деревами. Потрапити до форту можна тільки через рови, які його оточують, або через залізобетонні входи, на які несподівано натрапляєш у лісі. Секрет в тому, що споруда складається зі складної мережі тунелів, сходів, казематів. І всі ці лабіринти - підземні, роташовані на трьох ярусах вглиб землі. Тож самим легко заблукати в підземних тунелях з дивними пастками - колодязями та кімнатами без виходу. Тут холодно, темно і тихо. Атмосфера досить моторошна і гнітюча.
Якщо вам теж хочеться пережити холод по спині, дивний післясмак та тривожну ніч, то велкам до Тараканівсього форту. Обіцяю, буде весело ;)

1 комментарий:

  1. Екскурсовод на форт 097 182 60 01 Мирослава. Цікаво розказує.

    ОтветитьУдалить