вторник, 18 сентября 2012 г.

Індустріальне Катовіце

Польське місто Катовіце відоме більшості з нас тільки тому, що туди прибувають літаки лоу-косту Wizz Air. Індустріальне місто із рисами соцреалізму, центр вугільної та металургійної промисловості, сірий "пересадочний пункт", де нічого цікавого?
Мені довелося провести в Катовіце три дні, тому що саме тут відбувався музичний фестиваль, на якому виступала власне і причина мого приїзду - Woodkid (про нього вже писала тут).
До прильоту в Катовіце в своєму записнику я занотувала тільки три адреси: готелю, торгового центру та площі, де мав відбутися концерт. В Інтернеті не знайшла жодної інформації про цікаві місця, які варто відвідати. 
Насправді все виявилося приблизно так. В жодному музеї чи галереї я так і не побувала: ніяк не змогла визначитися щодо "рекомендованих" Вікіпедією 10 музеїв, серед яких - Музей Права і Правників Польських і Музей Архідієцензії :). Один день зайняв шоппінг (тільки півдня пішло на пошуки майки з Джоном Леноном для Іри).
Так чим ще займатися в Катовіце? Можна взяти на прокат електровелосипед і кататися величезним парком. Можна блукати околицями міста, де всі будинки нагадують сумнозвісні блоки із Аушвіца. А ввечері влаштувати собі pub crawl крутезними закладами, де все із ДВП чи на стелі тисяча паперових журавликів. А можна просто шукати в урбаністиці індустріального міста свою особливу красу.







Вхід до парку атракціонів

Шматочок "моря" в парку

Silesia  City Center

Spodek - відомий концертний комплекс 

Безглуздий фонтан

Шахти в центрі міста!

Арт-об'єкт на одній з центральних вулиць

KATO - улюблений і популярний заклад творчої молоді

Бібліотека в готелі

©Presented By Marta

Комментариев нет:

Отправить комментарий