четверг, 11 июля 2013 г.

На даху біблотеки: біо-індустріальний сад та гості з майбутнього

Студенти щось активно відшуковують на полицях читального залу, працюють із матеріалами, пишуть. Або ж спілкуються з друзями, гойдаючись в кафешці на кольорових кріслах-гамаках чи лежачи на зеленому-зеленому газончику перед бібліотекою…

Бібліотека Варшавського університету – так виглядає моє ідеальне місце для роботи і відпочинку. Тут можна знайти літературу з будь-якого напрямку (і ми нарили круту підбірку книг про улюблені муз.гурти!), спокійно попрацювати, як проголодався – перекусити сандвічем з шинкою, а потім зустрітися з друзями і там же на мінусовому поверсі пограти в боулінг.
Але найкрутіше у Варшавській бібліотеці – її сад на даху. Спроектований ландшафтним дизайнером Іреною Бажерською, цей  сад є одним з найбільших та найгарніших садів на даху Європи площею більше 1 га.
Через свій футуристичний стиль та біо-індустріальний ландшафт, сад бібліотеки нам страшенно нагадує космодром із улюбленого фільму дитинства «Гостья из будущего». Бігаючи зеленими лабіринтами, скляними містками і під арками з решіток чомусь хотілося кричати: «Алиса, Алиса, миелофон у меня!».

Комментариев нет:

Отправить комментарий