вторник, 14 августа 2012 г.

Vincent Moon: a short interview

Більше 10 років він досліджує світ із камерою в руках. Фільми, музика та подорожі - ось чому присвятив своє життя Vincent Moon, незалежний французький режисер.

Сочатку знімав своїх друзів, а потім в рамках проекту Take Away Show - відомих і не дуже музикантів. Вже знято купу коротких відео із різними гуртами, серед яких наші улюблені Beirut, Mumford & Sons, Sigur Rós, Bon Iver, R.E.M., Arcade Fire, The NationalThe Shins etc.






А останні кілька років Вінсент живе в дорозі, мандрує через усю планету, шукаючи рідкісних музикантів для свого нового проекту Collection Petites Planètes. Результати пошуків виливаются у ексериментальні етнографічні фільми. Чилі, Аргентина, Камбоджа, Єгипет, Ісландія, Бразилія, Індонезія, Австралія... а тепер і Україна.

Ми зловили Вінсента в Гостиному дворі на показі його музичного фільму "An Island". Ось що з цього вийшло:






Ти створив багато фільмів із відомими гуртами: Mumford Sons, Beirut та ін. Як обираєш ці гурти? Що для тебе є найважливішим?
Навіть не знаю, це залежить від багатьох речей. Інколи я просто хочу провести час із людьми, якими захоплююсь. Чому б нам тоді не зробити разом відео? Важко знайти потрібні слова, це якесь внутрішнє відчуття.

Який з твоїх фільмів найулюбленіший?
Кожен наступний – найкращий. З останніх найбільш зворушливий – про співанки в Карпатах.

Тобі подобається Україна?
О так, дуже. Особливо гори.

Що можеш побажати молодим режисерам?
Добре, що ти не попросила мене поради про життя. Бо це дуже важко:) А так: не вірте словам!

Дякую!

©Video by Ievhen Zaitsev

Комментариев нет:

Отправить комментарий