среда, 9 января 2013 г.

Our Cities of the Year 2012 (Part III)

BATUMI
(Georgia)


Батумі – столиця Аджарської автономії в Грузії – місто, що відразу вражає. Іра приїхала сюди в межах проекту Creativity in Peace-Building для участі в мирній демонстрації. Пісні Леннона, живий знак peace, free hugs із полісменами… Тому, на жаль, вільного часу було не так багато, як хотілося б. Адже тут є на що подивитися.
Останні кілька років місто розвивається просто космічними темпами. Нафта, американські інвестиції і турецькі робочі перетворили Батумі на грузинський Лос-Анджелес. Хоча, з іншого боку, життєвий рівень місцевих жителів не надто змінюється. Просто навпроти скляних хмарочосів – старі напівзруйновані приватні будиночки. Але все одно Батумі – прекрасне місто. Відома набережна, фантасмагоричні пейзажі, чортове колесо всередині університету… Багато моря, сонця і пальм… А ще тільки в Батумі просто з фонтанів ллється шарова грузинська горілка «чача» :)
(Ira, October 2012)


MUNICH
(Germany)
Мюнхен. Столиця Баварії відома своїм музеєм BMW і однією з найгарніших площ Європи – Marienplatz. Саме тут знаходиться легендарний пивний ресторан 1589 року Hofbräuhaus, де любив бувати Адольф Гітлер, а навпроти не менш легендарний Hard Rock Café, де можна побачити сценічні костюми Елвіса Преслі та Фредді Мерк'юрі. В парку у центрі міста поважні баварці грають металевими кулями чи то в бочче, чи то в петанк. Грандіозна мюнхенська архітектура і дорогуща парковка (20 євро за кілька годин). Масштабно, туристично, по-баварськи.
(Marta, June 2012)


MAASTRICHT
(Netherlands)
Маастрихт. Повертаючись із Бельгії і знаходячись на кордоні із Німеччиною і Нідерландами, гріх було не заїхати до країни тюльпанів і вітряних млинів. Вибір пав на Маастрихт, де Марта і провела насичений день. Це ще не зовсім типове голландське місто, але особливий настрій спіймати вдалося: річковий порт із яхтами-будинками, кофе-шопи, травесті-дама і чорний кінь-лампа в натуральному величину всередині готелю… А ще пиво в міні-келихах та пляшках 0,25; завжди усміхнені обличчя; мільйони велосипедів, оригінальні вітрини, затишні кафешки. I love Maastricht.
(Marta, June 2012)

Комментариев нет:

Отправить комментарий