понедельник, 15 июля 2013 г.

Paris, je t'aime!

Доброго ранку, Брюссель! Я мало не скотилася зі сходів, які ведуть від ліжка вниз. Згідно з тревел-планом, який ми розробляли ще вдома, сьогодні об 11 годині ми мали йти на екскурсію містом Free Tours. Але непередбачувані події вчорашнього вечора змінили абсолютно всі наші плани. Ми їдемо до Франції, до Парижу! Наш бельгійський друг Валері там має справи і запропонував підкинути машиною.

По дорозі Валері нам малював план міста, вчив французької (Бон жур! Мерсі боку! Сільву пле! Оревуар!) і розповідав, що варто побачити в Парижі. Цьому місту надто мало один день, але сподіваємося хоча б проникнутися  духом…
Ну шо, ми в Парижі і ми прониклися. Запахом. Приїхали на станцію Paris Nord, а тут відразу вдаряє в ніздрі сильний запах сечі, сміття та трави. Не дивно, що найкращими духами вважаються французькі))) А ще багато чорношкірих, арабів, турків та різних-різних екзотичних екземплярів. Ось який ти, справжній Париж!
Прибули в місто близько 9 вечора, взяли якісь гамбургери в фаст фуді за 12 євро і вирішили перекусити просто на вулиці Парижу. Знайшли затишне містечко на сходах собору, хрумали фрі і не могли повірити, що ми у Франції, в Парижі. Місті, куди їдуть всі художники та закохані. А ми якось ніколи особливо не прагнули. Але тепер розуміємо, чому Париж такий популярний серед  туристів: тут в повітрі літає любов! Тут хочеться говорити віршами, танцювати під дощем на бруківці та замальовувати кожен куточок.
Перший вечір в Парижі біля Нотр-дам де Парі. Величезний собор, найпрекрасніший в моєму житті. Тепер я розумію, чому Віктору Гюго потрібно було стільки сторінок, щоб описати цю будівлю. Хоча насправді описати це неможливо. Надто магічно, таємничо, надто довершено. Втім, як і весь Париж.

1 комментарий:

  1. Іра, то не ти плакучою скрипкою зібрала натовп? ))

    ОтветитьУдалить