вторник, 19 января 2016 г.

В гостях у Хати-Майстерні


«Не чекали гостей?» — наша весела компанія добралася до Хати-Майстерні якраз тоді, коли Сергій і Свят займалися післяноворічними прибираннями. Може, на нас і не чекали, але непроханими гостями ми себе аж ніяк не відчули. Заскочені зненацька, хлопці стояли на морозі зі щирими посмішками та теплими обіймами. І вже за кілька хвилин ми слухали неймовірну історію перетворення старої занедбаної хатини в Косівському районі на простір, де ти можеш «бути собою, бути з іншими, бути разом».
Я вже давно спостерігала за розвитком ініціативи групи молодих громадських активістів. Захоплені ідеєю мати власний семінарський дім в Карпатах, вони власними силами майже за 2 роки втілили свою мрію у життя. І ось ми тут: роззуваємося, обережно складаємо взуття біля порогу, оглядаємо старі фотографії на стінах, піднімаємося сходами, заглядаємо до спальних кімнат, а потім колом всідаємося на гуцульському коцику біля пічки, щоб відігрітися трав’яним чаєм та послухати ще більше історій про життя Хати.
А Хата-Майстерня живе: тут проводяться семінари із неформальної освіти, тренінги для тренерів, майстер-класи з фотографії. Сюди приїздять тільки хороші люди, які роблять добрі справи. Загублена серед карпатських пагорбів, Хата дає повітря і простір, якого так не вистачає у місті. Люди наповнюють цей простір енергією. І гойдалка на подвір’ї нетерпляче хитається, чекаючи чергових гостей.
Більше цікавих місцин у Карпатах зручно шукати за допомогою karpaty.ua.  Тож кому не сидиться на місці, а гори кличуть,  вперед!

1 комментарий: